maanantai 16. marraskuuta 2015

MUUTOSKOHDE | Pienen eteisen säilytysratkaisut

Kun kyseessä on pieni eteinen, tässä kohteessa 120cm x 200cm, täytyy toiminnot ja tarpeet miettiä todella tarkkaan asujien mukaan. 

Suunnittelu on hyvä aloittaa miettimällä tarpeet. Ihan ensin kannattaa karsia turhat tavarat eteisestä pois ja miettiä onko niiden paikka eteisessä vai jossain muualla. Toisena pienissä asunnoissa kannattaa myös miettiä kuinka monet sormikkaat, kengät ja kaulaliinat oikeasti tarvitsee.

Sitten on hyvä hetki ajatella kuinka paljon on tarvetta henkaritilalle vai palveleeko asukkaita paremmin naulakko tai seinäkoukut? Mitkä asiat pitää olla alempana vaikkapa lasten ulottuvilla? Paljonko kengät vie tilaa? Laita kengät riviin vierekkäin ja mittaa rullamitalla. Kuinka koirien hihnat on helpoimmin saatavilla, koska niitä tarvitaan useita kertoja päivässä? Minne tassupyyhkeet? Nyt alkaa hahmottua tarvittavan säilytystilan määrän ja muodon tarve.

Tämä eteinen toteutettiin budjetin vuoksi pääosin Ikean tuotteilla. Käytössä olevien kenkien säilytystä varten hankittiin pyyhehylly, jonka korkeus ja pituus mietittiin tarkkaan, jotta kaikille erikorkuisille kengille varmasti löytyy oma paikkansa. Kenkäkaapit valittiin seinään kiinnitettävinä juuri sen takia, että alle jää tilaa kenkäsäilytykselle. Kenkäkaappiin mahtuu kaikkien perheenjäsenten hanskat ja kaulaliinat sekä koiratarvikkeet ja kaikki on helposti saatavilla.

Kenkäkaapin päälle teetettiin koivuvanerista levy ja päälle ostettiin avaimille ja muulle pikkutavaralle nimikoidut lokerikot. Avaimet ja perheen kalenteri ovat magneettikoukuilla sähkökaapin ovessa. Matoksi hankittiin Bauhausista parketin sävyä vastaavaa kuramattoa, joka leikattiin kokolattiamatoksi eteiseen. Näin saatiin yhtenäinen ilme ja eteinen vaikuttamaan leveämmältä kuin onkaan. Matto pysyy myös hyvin paikoillaan siivotessa.

Vanhasta säilytysratkaisusta saatiin 50€ kun se myytiin joten kuluja muutoksesta tuli vain noin 50€.

Eteisessä on myös pieni liukuovikaappi, missä säilytetään takkeja ja ei niin aktiivisessa käytössä olevia kenkiä. Kaappi tyhjennettiin turhasta ja sinne saatiin myös lisää tilaa. Siitä myöhemmin lisää. Käsilaukut saa heti sisään tultuaan siististi roikkumaan seinänaulakkoon ja vanha rahi uudelleen päälystettynä toimii istuimena.

Mitäs tykkäät? Viimeisenä kuva ENNEN muutosta.

Toki asukkaalle itselleen jää vielä se vaiva, että ne tavarat pitää laittaa sinne omalle paikalleen. Toimivinkaan ratkaisu ei muuten toimi.

* Pia *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit :D !