keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Päivän Parhaat Päiväkirja

Tiedäthän, kun sanotaan "se lisääntyy, mihin keskityt"?
Pitää meinaan paikkansa.

Eli kun esimerkiksi keskittyy omiin virheisiinsä, niin niitä oppii löytämään ja huomaamaan paljon. Siihen oikein harjaantuu. Aivan kuten kantarellimetsällä näkee vain kantarelleja, kun niitä lähtee etsimään. Muut asiat sivuuttaa. Kantarellien tapauksessa hyvä juttu, mutta huonojen puoliensa bongaamisessa pitkän päälle huono juttu. Masentuu ja itsetunto kärsii.

Tarkoitan tätä yleisenä asenteena. Monella on helpompaa huomata ne ikävät asiat elämässään... bussi on myöhässä ja maitokin oli loppu ja töissä on kurjaa, vettäkin sataa ja koirat tuo kuraa kotiin eikä leffaankaan ole koskaan aikaa mennä. Niitähän löytyy.

Jospas aletaankin nyt keskittymään ja harjaantumaan niiden hyvien asioiden näkemiseen !
Hankin itselleni Viiden Vuoden Päiväkirjan ja hintaakin oli vain kymppi. Clas Ohlsonilta nappasin ja tuunasin hieman oman näköiseksi. Se on nimetty uudelleen ja on Päivän Parhaat Päiväkirja. Kirjassa on vähän tilaa kirjoittaa per päivä, mutta juuri sopivasti, että voin kirjata päivän ilahduttavat asiat. Tai ensin edes yhden.
Voi tulla mieleen yltiöpositiivisuus ja "hyvähän sun on"... Päinvastoin. Itselläni on nyt raskasta ja juuri siksi tämän keinon otan käyttöön. Ei ole helppo nähdä niitä hyviä asioita nyt mutta uskon vielä, että koen asiat raskaampana kuin ne ovat. Ja uskon, että hyviä asioita on enemmän, kun avaan niille silmäni ja harjaannun.
Vuoden päästä
MÄ OON MESTARI !

Kuka lähtee matkaan mukaan ja hankkii itselleen Päivän Parhaat Päiväkirjan?

* Pia *

P.S. Hymyileviä kasvoja polkunne varrelle vuodelle 2015 !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit :D !