maanantai 5. tammikuuta 2015

Top 10 Sisustusmokat

Vieraillessani ihmisten kodeissa vuosien varrella ja tehdessäni sisustuskonsultointeja sekä -suunnitelmia, olen huomannut, että tietyt asiat toistuvat monessa kohteessa. Listasin tähän nyt kymmenen usein kodeissa toistuvaa seikkaa, joihin teemme yleisimmin muutoksia sisustussuunnitelmissa.

En laittanut niitä mihinkään tärkeysjärjestykseen, sillä ne ovat kaikki melko lailla peustavaa laatua olevia seikkoja ja niillä saa sisustukseen rauhaa ja ryhtiä. Toimivuuteen, joka edellä itse aina menen, vaikuttaa kuitenkin suurimmin tuo kohta 1.
 1. MITTAKAAVAN JA TILASUUNNITTELUN LAIMINLYÖNTI
 2. MATOT ON AIVAN LIIAN PIENIÄ JA NIITÄ ON LIIKAA
 3. TAULUJEN JA PEILIEN RIPUSTAMINEN AJATTELEMATTA
 4. VALON JA VALAISTUKSEN UNOHTAMINEN
 5. VERHOIHIN EI UHRATA AJATUSTA TAI AIKAA
 6. LIIAN PIENET HUONEKALUT JA NIITÄ ON LIIKAA
 7. VALKOISET SEINÄT JA JOKA HUONE ERI VÄRILLÄ
 8. YLISOMISTAMINEN JA TAVARAA KERTYY
 9. MONOKROMAATTINEN (sävy sävyyn) TYLSYYS JA LATTEUS
 10. KAIKKI SISUSTUSTRENDIT OMAAN KOTIIN
 
 
 
 
 
 
Puran täällä blogissa jatkossa tarkemmin noita asioita kohta kohdalta eli kannattaa käydä lukaisemassa. Niillä vinkeillä pääset sitten laittamaan omaakin kotiasi ja voit katsoa, mitä korjattavaa löytyy. Vai löytyykö mitään ;).
 
Ja toivoisin kovasti, että liityt myös lukijoihini :).
 
Mihin näistä teillä ollaan syyllistytty :) ?
 
 
* Pia *

 

3 kommenttia:

 1. Löysin sivusi ja blogisi joulukuussa jostain netin syövereistä eli facebookin erästä ryhmästä ja odotan innolla tulevia postauksiasi.

  Sisutus on kiinnostanut yhtenä visuaalisena asiana jo tovin. Paanasen sekä Sumarin johdolla taisin saada melko monesta sistuksen ydin ajatuksesta kiinni - ns. tv-oppinut kotisisustaja. Mutta suurin puute on kuitenkin ajassa ja rahassa toteuttaa ideoita :D Okei, ja myös kunnon varastojen puuttuminen tekee sisustamisesta haastavaa. Kerrotalokaksiossakin oli paremmat varastot kuin rivarikolmiossa!

  Meillä tapahtuneet "synnit " ko. listalta: 1 & 4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Moya kommentistasi ja aivan ihanaa kun olet löytänyt tänne. Toivottavasti pystyn vastaamaan odotuksiisi... :/

   Sisustuksen voikin toteuttaa pitkällä ajalla ja useampana vuonna. Tekee suunnitelman mitä haluaa ja mihin tähtää. Itse tykkään hankkia laadukkaita valaisimia, jotka ei kulu käytössä ;). Perustelen ne itselleni investointina.

   Kannattaa myös hankkia muuntuvia ja monipuolisia huonekaluja ;).

   Poista
  2. Valaistus on sinänsä hankalaa kun valopisteitä pitäisi olla enemmän; miten löytää tilaan oikean tyyppiset valasimiet jotta valaistus on riitävää ja että esim. kattoon asennettavat eivät "riitele" keskenään. :) Ja esim. kapeaan käytävään sopivat valaisimet jotta antavat valoa paljon. Nyt on ihan vääränlaiset, eli spotit. Tiedostan viat, mutta aika ja raha on toistaiseksi vähän rajoittaneet.

   Ja älä ota paineita. Varmasti bloggaukset vastaa odotuksia :)

   Poista

Kiitos kun kävit :D !