tiistai 10. maaliskuuta 2015

DIY Torkkupeitto

Ihanilla torkkupeitoilla on helppo muuttaa kodin ilmettä ja niiden alle on mukava käpertyä ottamaan päivänokoset. Tai sohvan nurkassa on mukava lukea kirjaa teekupin ääressä, torkkupeitto varpaita lämmittämässä. Erilaisilla peitoilla voi tuoda pehmeyttä ja väriä sisustukseen sekä luoda erilaisia tunnelmia. Kun peiton tekee itse, niin saa persoonallisen. Eikä sama peitto tule ihan heti vastaan kaverilla ;). Ja onhan se antoisaa lopulta katsoa sitä itse, omin käsin tehtyä peittoa.


Itse halusin tehdä jonkun klassisen kauniin torkkupeiton, joka olisi pehmeä ja lämmin. Peiton, joka olisi helppo ja nopea tehdä ja jälki olisi valmiina kuitenkin vaikuttava ja erityinen. Materiaali ei saisi myöskään tulla hirvittävän kalliiksi eikä peitto saisi valmiina painaa liikaa. Lähdin hakemaan peitolle ilmettä ennemminkin struktuurilla kuin väreillä ja kuvioilla.


Pari ystävää, jotka ovat hakoja käsitöissä, auttoivat lankojen ja ohjeen etsinnässä. Päädyin DROPS Polaris harmaaseen lankaan ja pyöröpuikkoihin. Sitten vaan luodaan silmukat ja tehdään helmineuletta alusta loppuun asti niin pitkään, että peitto on sen mittainen kun itselle sopii.
Olen aivan suunnattoman tyytyväinen peittoon! Se on ihanan muhkea ja lämmin sekä suloisen tuntuinen käteen silitellä. Aion kyllä tehdä toisen vielä samaa sarjaa mutta eri värillä. Joulun punainen olisi kaunis... Tai valkoinen...


Itse en tee käsitöitä jatkuvasti ja kudo sukkaa joka ilta tms.  vaan kutsun itseäni sisustusneulojaksi :). Ontelokuteesta olen tehnyt kotiin vanhalle rahille päällisen, josta kerroin täällä ja samasta materiaalista on pyykkipojilla oma korinsa.Olohuoneen sohvan päällä on tällä hetkellä isoäidin neliöistä tekemäni iso peite. Tykkään kovasti :). Oranssista tulee aina niin hyvä mieli. Ja uusi harmaa torkkupeitto sopii hyvin sen kaveriksi.Netti on täynnä hyviä ja helppoja ohjeita ja sieltä löytyy myös selkeitä viedoita, miten mikäkin silmukka tehdään. Jos vaan intoa löytyy niin ei muuta kuin puikot kouraan ja luomaan :).

Ihanan aurinkoisia päiviä teille kaikille :) !!

* Pia *
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit :D !