maanantai 23. maaliskuuta 2015

SISUSTUSVINKKI | Yksityisyyttä ikkunakalvoilla

Oletko joskus asunut sellaisessa paikassa, jossa ohi kulkevat ihmiset näkevät suoraan kotiisi? Tai vastakkaisesta talosta tai asunnosta näkee ihan suoraan sisälle? Tai töissä toimitilaasi näkee kaikki käytävällä liikkujat?

Meidän asuntomme on aivan ihanasti Pyhäjärven rannan tuntumassa ja maisemat on aivan upeat. Huonona puolena on se, että takapihamme vieressä kulkee kävelytie, jossa on melko paljon liikennettä. Varsinkin pimeän aikana, kun sisällä on valot, näkee ihan suoraan olohuoneeseen isoista ikkunoista. Suihkusta tullessa saa vilkaista, ettei kadulla satu kulkemaan porukkaa yms...Itse en tykkää pitää verhoja aina kiinni enkä toisaalta jaksa niitä olla jatkuvasti siirtelemässä. Meillä oli asunnossa valmiina myös puusälekaihtimet, jotka painaa ihan hirveästi. Niitä ei uskalla nostella joka aamu ja pidinkin niitä siis talvella alhaalla kaiken aikaa, joiden lisäksi oli vaaleat kevyet verhot niiden edessä, kun minusta ne sälekaihtimet on niin rumat. Aikalailla umpilaatikossa siis on oltu :(.
Lähdin etsimään ongelmaani ratkaisua ja Jyskistä löysinkin aivan loistavan ikkunakalvon. Kalvo on 90cm leveää, kun ne monesti on vain 45cm leveitä. Tuota kapeampaa, joskin toisen valmistajan, minulla onkin jo työhuoneen ikkunassa mutta olohuoneeseen piti olla korkeampaa. Kalvo oli edullista ja erittäin helppo kiinnittää, sillä se tarttuu puhtaaseen ikkunaan vain staattisella sähköllä ilman tarraa tai veden kanssa lotraamista. Minulla oli ystävätär apuna lisäkäsinä, kun kalvoa tuli niin pitkä pätkä. Kun olimme asentaneet kalvon ikkunaan, leikkasin sen sopivaan korkeuteen metalliviivaimen ja mattopuukon avulla.Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt on aivan upeaa, kun näkee järvelle ja valo pääsee sisään ikkunoista kunnolla. Silti saa olla omassa kodissaan kaikessa rauhassa ilman tunnetta siitä, että joku tarkkailee puuhiani iltaisin ikkunoista. Optimaalinen tilanne toki olisi se, että olohuone olisi vaikka toisessa kerroksessa (jota meillä ei ole) tai että takapihan ja järven välissä ei olisi lainkaan tietä. Mutta tämä ratkaisu oli nyt ainut mahdollinen tähän kohtaan :).Kalvo on aivan loistava vaikka lasiovissakin kotona ja toimistoissa. Tuliko ahaa elämys, että omaan kotiin myös samanlainen ratkaisu?

* Pia *

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit :D !