keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Raksaprojektimme

En olekaan tainnut kertoa vielä rakennusprojektistamme, joka on käynnissä. Itseasiassa tuntuu, että projekti on jo loppusuoralla vaikka toki tekemistä riittää. Tässä vaiheessa, kun seinät on pystyssä väliseiniä myöten kohta, tuntuu että nythän se on valmis. Petollinen vaihe. Lopussa meinaa hermo mennä, kun kaiken näkee jo valmiina mielessään ja silti pinnoissa, laatoituksissa ja kalusteasennuksissa menee vielä paljon aikaa. Kärsivällisyyttä siis.

Rakennamme mieheni kanssa siis Nokian, Sammalistoon omakotitaloa. Yhteen tasoon. Pohja valikoitui toimivuuden ja muunneltavuuden perusteella. Tampereen Taloteon mallistosta tilasimme siis Toivion. Otimme talon runko vesikatto toimituksena eli jatkoimme siitä sitten itse rakentamista. Tässä on sekin hyvä puoli, että pääsemme joustavasti itse muokkaamaan, ilman neuvotteluja ja lisämaksuja, esimerkiksi sisäovien paikkoja ja muuta pientä.
Mieheni on alan ammattilainen eli osaamista löytyy talonrakentamiseen ja minä toimin siinä apupoikana. Sisustussuunnittelussa toimimme sitten toisinpäin ;).

Nyt olemme siis jo siinä vaiheessa, että sähkömies on käynyt vetämässä piuhojaan pitkin väliseiniä ja kattoja. Eli nyt pääsemme villoittamaan väliseinät ja lyömään kipsilevyt seinän toiselle puolelle. Siinä ne seinät sitten ovatkin. Eli tässä kohtaa voi vielä tehdä pientä säätöä pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikkoihin. Nyt kannattaa myös katsoa tarkkaan, että valaisimille ja pistorasioille on riittävästi mietitty paikkoja ja että ne on oikeissa kohdissa.
Väliseinä runkoja tehdessä oli sitten se hetki, kun piti avata suu jos haluaakin oven johonkin toiseen kohtaan. Nyt se oli vielä helppo tehdä. Itse haluan ovet yleensä ihan toiseen reunaan huonetta, jotta oviseinä jäisi mahdollisimman pitkäksi ja siihen saa mahtumaan reilumman kalusteen. Jos ovi aukeaa huoneeseen, kuten usein aukeaa, ei oven taakse voi kuitenkaan sijoittaa mitään kalustetta. Pesuhuoneen kohdalla mietimme myös jo vähän minkä kokoista laattaa seiniin tulee ja oven paikkaa senkin kannalta.
Tässä kohtaa alkaa olla myös hoppu miettiä pintoja sekä kiintokalusteiden lopullisia värejä ja materiaaleja. Tuotteilla saattaa olla toimitusajat kahdeksankin viikkoa ja on melko turhauttavaa antaa työmaan seistä sen takia, ettei ole tavaraa.

Viikonloppuna tilasimme keittiön ja muut kiintokalusteet Sydänkalusteelta ja eilen kävin Vehoniemen laattamyymälässä valitsemassa laatat. On siellä kaikkia herkkuja kyllä tarjolla... Huoh.
Laminaatit on tilattu viikko sitten Nokian Väristä ja tapetit on jo kiikarissa myös, mutta harkitsen vielä hetken... Pinnoista ja materiaaleista laitan kyllä kuvaa jatkossa sekä vinkkejä valintaan ;).
VINKKI: Kun valitsette niitä pintoja kotiinne, niin kannattaa ehdottomasti kysyä mallipalaa mukaan. Mallipalan kanssa on sitten hyvä etsiä muitakin materiaaleja ja verrata, että sopii aikaisempiin valintoihin. Väreissä voi olla todella pieniä eroja eikä niitä silmä muista enää seuraavassa paikassa ja sitten saattaa laminaatti olla punaiseen taittavaa ja eteisen laatat vihreään taittavaa harmaata. Ja sitten harmittaa...

Huomenna on sitten tiiveysmittaus talosta ja tänään menemme valmistelemaan sitä. Jännää...

Kaipaatko jotain vinkkiä ja neuvoa talonrakennukseen? Missä vaiheessa miettiä mitäkin kohtaa ja sellaista..? Laita kommentia niin katsotaan yhdessä miten homma menee :).

* Pia *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit :D !